Print deze pagina
Jaarthema 2009-2010

 

Zoals ieder jaar werken we in de Oosterparkkerk ook dit jaar weer met een thema. Voor dit jaar is dat: Gezonde Gemeente. Mede aan de hand van een onlangs verschenen boek van Robert Warren, Handboek gezonde gemeente (Uitgeverij Ekklesia, Gorinchem, 2008), willen we nadenken over wat een gezonde gemeente eigenlijk is, of onze gemeente wel zo gezond is en wat we aan die gezondheid wel en niet kunnen doen. Dit alles moet uitmonden in concrete haalbare plannen en activiteiten die de Oosterparkkerk (meer) gezonde gemeente laten zijn.

Want we willen steeds meer in verbinding met ons hoofd Jezus als Zijn lichaam samenhang krijgen, daarin ondersteund en bijeengehouden door alle gewrichtsbanden. En we beseffen dat ieder deel hierin naar vermogen bijdraagt tot de groei van het lichaam, dat zo zichzelf opbouwt door de liefde (naar Ef. 4, 16). Op deze manier willen we er concreet aan werken dat de verbinding met Jezus ons Zijn vrijheid en leven geeft, dat we niet anders willen dan delen met iedereen.

Hieronder wordt bij dit jaarthema behorend verwerkingsmateriaal ter beschikking gesteld voor gebruik in de kringen of voor persoonlijke bijbelstudie.

Startweekend (11 - 13 september)
Vrijdag 11 september, 20 uur Oosterparkkerk

Jeannette Westerkamp over de vraag, wat een gezonde gemeente is. Voor een kort verslag, zie het verwerkingsmateriaal bij 13 september.

Zaterdag 12 september
deze dag is er op diverse manieren concreet gestalte gegeven aan een stukje van een gezonde gemeente: jongeren gaan met elkaar aan het kokkerellen en de kringen gaan bij elkaar op bezoek, o.a. om met elkaar te eten en te borrelen.

Zondag 13 september
is de eerste gemeentezondag in het teken van het thema. Ook hier is de centrale de vraag "Wat is eigenlijk een gezonde gemeente?". Vanuit de bijbel bezinnen we ons op deze vraag. De dag begint met een kerkdienst (10 uur) . Daarna is er koffie/thee en een lunch. Na de lunch praten en werken we met elkaar verder over het thema, o.a. ook in verbinding met onze Visie en Missie en met het kringwerk in de gemeente.

Download het verwerkingsmateriaal van het weekend (incl. de preek en een programma voor de kringavond)

Zondag 8 november
staat in de dienst en de verdere verwerking ervan in de middag het apsect van roeping centraal: een gezonde gemeente heeft een roeping. Wat is dat precies, zo'n roeping? En hoe werkt dat voor jou persoonlijk? En voor ons als gemeente?

Download het verwerkingsmateriaal van deze dienst (incl. de preken een programma voor de kringavond)

Zondag 14 februari
Thema is deze keer "Een gezonde gemeente is een teken van Gods Koninkrijk". Door de gemeente krijgen mensen een teken van Leven in een wereld die in dodelijke nood verkeert. Hoe staat het wat dit betreft met de Oosterparkkerk?

Download het verwerkingsmateriaal van deze dienst (incl. een programma voor de kringavond).

Zondag 9 mei
Hoe kun je gemotiveerd blijven om als gezonde gemeente te (willen) functioneren? Paulus wijst op het hemelse burgerschap van alle gelovigen. En Jezus is hun Koning! Dat geeft ook echt doel in je leven en kerk - zijn, de Stip op de muur!

Download het verwerkingsmateriaal van de dienst (incl. een programma voor zelfstudie en de kringavond).

 

Logo OPK Visie

 

Werk deze pagina bij